Menu
020 - 811 43 32

Dagelijks bereikbaar tussen 7:00 - 18:00

opito nogepa gwo bocas

NOGEPA 0.5A / 0.5C
Basic Offshore Safety / CA-EBS

BoekenLaatst geboekt 23 minuten geleden

De training NOGEPA 0.5A Offshore Safety Introduction and Emergency Response Training is bestemd en verplicht voor iedereen, die gaat werken op een offshore installatie. De NOGEPA 0.5A training richt zich op personen die werkzaamheden verrichten op een offshore installatie op de Noordzee. Tijdens de theorie van de training staat een aantal zaken centraal, t.w. regelgeving met betrekking tot veiligheid en het (her)kennen van gevaren en omstandigheden op een offshore installatie. Daarnaast wordt de cursist getraind in het ontwikkelen van de juiste vaardigheden met betrekking tot basis veiligheidstechnieken en basis eerste hulpverlening op een offshore installatie. Het is voor ieders veiligheid van het hoogste belang te weten hoe men zichzelf en anderen in veiligheid kan brengen bij ongelukken en/of problemen op zee.

 • Tijdsduur:3 dag(en)
 • Aanvang:08:30
 • Certificering:NOGEPA 0.5A
  NOGEPA 0.5C
 • Geldigheid:NOGEPA 0.5A: 4 jaar
  NOGEPA 0.5C: onbeperkt
 • Prijs:€ 964,00 excl. NOGEPA registratiekosten (€ 10,00) excl. BTW, inclusief lunch, koffie / thee en het cursusmateriaal
 • Toelatingseisen:Een geldig medisch certificaat voor de offshore
 • Locatie:Deze training wordt gegeven op de trainingslocatie van FMTC Schiphol
 • Beschikbare data:Klik hier voor de beschikbare data

Meer informatie over NOGEPA 0.5A/0.5C Basic Offshore Safety / CA-EBS

De theoretische kennis en praktische ervaring die benodigd is om te mogen werken in de offshore.

Inhoud:

 • Safety introduction
 • Helicopter safety/HUET/EBS
 • Sea survival & First aid
 • Fire fighting & Self rescue

Tijdens de module Safety introduction wordt kennis bijgebracht over het wonen en werken offshore, de gevaren, verschillende types offshore installaties en het reguleren en beheersen van veiligheid offshore.

De module Helicopter safety bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte wordt u geïnformeerd over het transport per helikopter en de mogelijke gevaren en noodsituaties die kunnen ontstaan. Vervolgens is het tijd om praktisch aan de slag te gaan. Door middel van de HUET (Helicopter Underwater Escape Training) krijgt u in het trainingsbad van FMTC praktijkoefeningen in de trainingshelikopter. Ook het gebruik van het EBS (Emergency Breathing System) wordt ruimschoots beoefend.

De module Sea survival & First aid staat in het teken van overleven op zee en het verlenen van Eerst hulp. Zowel in theorie als praktijk wordt u alles geleerd over het overleven op zee in een reddingsboot en een reddingsvlot. Daarnaast krijgt u inzicht in basiskennis voor het verlenen van Eerste hulp.

In de module Fire fighting & Self rescue worden u de verschillende soorten brand uitgelegd. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de samenstelling van deze branden en de geschikte blusmiddelen. Ook leert u door praktijkoefeningen verschillende manieren van brandbestrijding toe te passen.

Nieuwe module NOGEPA 0.5C CA-EBS

Vanaf heden is een nieuwe module toegevoegd aan de NOGEPA 0.5A Basic Offshore Safety, het Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS). In de Noordzee sector maken inmiddels alle Nederlandse en Engelse helikopters gebruik van het CA-EBS systeem. Om die reden biedt FMTC deze NOGEPA 0.5C training aan als onderdeel van de NOGEPA 0.5A.

NOGEPA 0.5C inhoud:

 • Belangrijke verschillen tussen de re-breather en persluchtsystemen (technologie en gebruik).
 • Het gebruik van CA-EBS tijdens noodsituaties in een helikopter.
 • De risico’s die CA-EBS met zich mee kan brengen.

Via onderstaande knop “Boeken” komt u bij ons boekingsformulier terecht. Hier kunt u eenvoudig de training boeken wanneer het u uitkomt. Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 020- 811 43 32 of neem contact op via ons contactformulier.

Boeken
Risicovrij: Gratis annuleren
geen vooruitbetaling nodig

Heeft deze informatie u geholpen?

Ja Nee

Bedankt voor je feedback!

Ons excuus daarvoor

Hoe kunnen we het verbeteren?


Volledige aanbod NOGEPA

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten

Inloggen